PostHeaderIcon Η Αφροδίτη μπροστά από τον Ήλιο 2012

    Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
    ΧείριστοΆριστο 
    SCIENCETUBE SPECIALS

     από το www.in.gr

     

    Θεά η Αφροδίτη σε εικόνες και βίντεο από τους παπαράτσι της NASA

     Η διάβαση σε βίντεο υψηλής ανάλυσης από τον δορυφόρο SDO.

    Tο χρώμα του Ήλιου φαίνεται να αλλάζει λόγω της χρήσης διαφορετικών μηκών κύματος.   (Φωτογραφία:  NASA/SDO )

    Ουάσινγκτον
    Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από το σπάνιο πέρασμα της Αφροδίτης μπροστά από τον Ήλιο την Τετάρτη. 


    Στην καλύτερη θέση για να απαθανατίσουν τη διάβαση του πλανήτη, η οποία δεν θα επαναληφθεί μέχρι το 2117, βρίσκονταν οι δορυφόροι που παρακολουθούν μονίμως τον Ήλιο, όπως το Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDΟ) της NASA και το αμερικανο-ιαπωνικό σκάφος Hinode.
    Εκτός όμως από το μοναδικό θέαμα που προσφέρουν -ορατό ακόμα και με γυμνό μάτι- οι διαβάσεις της Αφροδίτης είχαν και ιστορική σημασία: επέτρεψαν στους αστρονόμους του 17ου και 18ου αιώνα να υπολογίσουν για πρώτη φορά με ακρίβεια την απόσταση της Γης από τον Ήλιο. 

    Δείτε ακόμα: 
    Διάβαση της Αφροδίτης, η ευκαιρία μιας ζωής για τους αστρονόμους

    Newsroom ΔΟΛ

     

     

    Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2012 22:58)

     
    Search
    GTranslate
    English Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Dutch Finnish French German Greek Italian Japanese Norwegian Portuguese Russian Spanish Swedish